viernes, 28 de mayo de 2010

Proliferació de Posidònia

Detectat un augment de posidònia entre Blanes i Tossa

L'associació Voluntariat de l'Alt Maresme de Medi Ambient (Vamma) ha detectat l'augment de posidònia entre Blanes i Tossa. La posidònia de Tossa havia quedat afectada per un temporal l'any 2008. Des del Vamma realitzen neteges del fons marí i un grup de biòlegs fan immersions periòdiques per observar com evoluciona l'entorn. En aquestes immersions han detectat que la població d'anemones també està augmentant en diferents punts on s'ha realitzat la neteja. La posidònia és una planta superior aquàtica, amb arrels, tiges fulles, flors i fruits. És endèmica del Mediterrani i la trobem sempre en zones ben il·luminades. A Catalunya la posidònia es coneix amb el nom d'alga dels vidriers, perquè abans les fulles seques es feien servir per embolicar i protegir les peces de vidre.



La praderia de posidònia és un espai que acumula una gran quantitat de vida. El portaveu del Vamma, Joan Basart, assegura que "hi ha més biodiversitat en un metre quadrat de posidònia que en un quilòmetre quadrat de sorra”.

S'ha arribat a comptar a les praderies de posidònia fins a 400 especies d'algues i diversos milers d'espècies animals.



La posidònia no suporta els canvis de salinitat ni les aigües brutes. També és molt delicada pel que fa a la contaminació de l'aigua. Es considera per tant una espècie que serveix com a indicador de qualitat ambiental.


Elena Estrada Nájar
Mònica Ibañez Miró

No hay comentarios:

Publicar un comentario